De Graaff Grave

Kindcentrum op historische plek

Het voormalige Visioterrein aan de Raam is de locatie voor een nieuw kindcentrum in Grave. De locatie kenmerkt zich door veel groen en de ligging aan het water. Aan de overkant van het water lagen ooit de vestingwerken van de stad Grave. De plannen zijn dan ook in de geest van deze historie ontwikkeld.

Buitenlokalen en leerpleinen

Het multifunctionele gebouw biedt huisvesting aan twee basisscholen, een peuterspeelzaal en een consultatiebureau. In het hart van het kindcentrum ligt een multifunctioneel inzetbare ruimte met een brede traptribune. Daaromheen de onderwijsclusters met elk een eigen entree. Vier onderwijskundige ruimten zijn steeds geschakeld doormiddel van een leerplein. Ook krijgt elk lokaal op de begane grond een eigen buitenlokaal om het buitenzijn te stimuleren. Het gebouw is daarnaast volledig gas-loos uitgevoerd. Tevens zijn grote delen van het dak bedekt met PV-panelen of geschikt gemaakt om de panelen op een later moment aan te brengen.

Natuurlijke omgeving

Het kindcentrum, dat geïnspireerd is op de vestingwerken, bestaat uit een robuust en kloek volume met houten gevelfragmenten die verwijzen naar het oude schootsveld waarop de school werd gebouwd. De dijkjes rondom de buitenlokalen verwijzen eveneens naar het schootsveld. Deze zorgen voor een natuurlijke inpassing van het gebouw in zijn omgeving.

Bezoekadres
Frankenweg 1 5349 AP Oss

Postadres
Postbus 27 5340 AA Oss

Route
Plan uw route
Telefoon
Bureau
Peter Elemans
Bart van den Hork


Mail
info@eharchitecten.nl

Lid BNA, Bond van Nederlandse Architecten.

Elemans Van den Hork is een besloten vennootschap. Elemans Van den Hork Architecten bv KvK nummer 17242801

Huisfotograaf Jimke Joling