't Hoogkoor Boxmeer

Eigen plek

In opdracht van de gemeente Boxmeer heeft ons bureau in samenwerking met Ingenieursburo Ulehake en Adviesbureau Becks het plan voor de renovatie van sportcomplex ‘t Hoogkoor en de nieuwe multifunctionele turnhal ontworpen. Het complex dateert uit de jaren '70 en huisvest een zwembad, een sporthal en een ontmoetingsruimte. Maar een vaste plek voor de Boxmeerse turnvereniging was er nog niet. Zij wilden een eigen plek waar de turntoestellen kunnen blijven staan in plaats van steeds moeten worden afgebroken.

Markant gezicht

Sportcomplex 't Hoogkoor is zorgvuldig gerenoveerd en tevens uitgebreid met een nieuwe turnhal. De turnhal, welke bovenop het bestaande sportcomplex werd gebouwd, is voorzien grote markante vensters. In combinatie met de revitalisering van de kopgevel van het zwembad en een nieuwe uitnodigende entree ontstaat een representatieve uitstraling voor het gehele sportcomplex.

Nieuw en oud samen

De hoofdentree kreeg een markante facelift en alle gevels zijn voorzien van nieuwe kozijnen. De gevels zijn geschilderd en de daken voorzien van nieuwe beplating. Het terrein werd als onderdeel van het nieuwe ontwerp ingericht en beplant met siergrassen en bamboe. Samen met de prominente turnhal, die bovenop het oude complex is gezet, is 't Hoogkoor weer klaar voor de toekomst. Oud en nieuw zijn welgekozen samengebracht op deze markante plek in Boxmeer.

Bezoekadres
Frankenweg 1 5349 AP Oss

Postadres
Postbus 27 5340 AA Oss

Route
Plan uw route
Telefoon
Bureau
Peter Elemans
Bart van den Hork


Mail
info@eharchitecten.nl

Lid BNA, Bond van Nederlandse Architecten. Elemans Van den Hork is een besloten vennootschap. Elemans Van den Hork Architecten bv KvK nummer 17242801

Huisfotograaf Jimke Joling