Torenstraat Sambeek

Revitalisatie van een oude plek

Samen met Elings Landschap hebben wij een masterplan ontworpen voor de revitalisering van de veertig jaar oude begraafplaats in Sambeek. Het entreegebied is door ons herontworpen en krijgt een representatief karakter. Ook was er behoefte aan een afscheidsruimte. Deze ruimte vormt een onlosmakelijk geheel met het entreegebied dankzij het integrale ontwerp. Elings Landschap maakte het plan voor de uitbreiding van de begraafplaats met natuurbegraafplaatsen en urnengraven.



Afscheidsrituelen

De entree wordt begeleid door twee hoogwaardige baksteen muren. Vervolgens is via twee achter elkaar geplaatste houten schermen de nieuwe afscheidsruimte te zien. Door verticale en horizontale lamellen ontstaat een filter tussen de alledaagse wereld en de sereniteit van de begraafplaats. De afscheidsruimte markeert de plek waar formeel afscheid wordt genomen. Zo ontstaan er mooie plekken waar rituelen plaats kunnen vinden.

Bezoekadres
Frankenweg 1 5349 AP Oss

Postadres
Postbus 27 5340 AA Oss

Route
Plan uw route
Telefoon
Bureau
Peter Elemans
Bart van den Hork


Mail
info@eharchitecten.nl

Lid BNA, Bond van Nederlandse Architecten. Elemans Van den Hork is een besloten vennootschap. Elemans Van den Hork Architecten bv KvK nummer 17242801

Huisfotograaf Jimke Joling